24H HOLTER TLAKA

OPIS PRETRAGE 24 satno snimanje arterijskog krvnog tlaka (popularno Holter tlaka) je metoda kojom se tijekom 24 sata u intervalima koji su zadani prethodnim programiranjem uređaja, mjeri arterijski krvni tlak.

Na nadlakticu pacijenta postavlja se narukvica (manšeta), koja je povezana s uređajem smještenim na pojasu koji je pričvršćen oko prsa pacijenta. Ovom metodom dobivaju se objektivne informacije o kretanju arterijskog tlaka, što pomaže o odluci o uvođenju, vremenu uzimanja i doziranju lijekova.

Holter arterijskog tlaka posebno je koristan kod pacijenata koji samo povremeno mjere povišeni arterijski tlak, te kod onih kod kojih je unatoč mijenjanju terapije teško postići uredne vrijednosti.

Rezultate Holtera tlaka dobivate isti dan! 

* Za stanovnike grada Korčule, Žrnova, Lumbarde ili  Račišća nudimo  mogućnost postavljanja i skidanja uređaja u vlastitome domu! 

TRAJANJE PREGLEDA Pretraga se izvodi u tri faze. Prva je postavljanje aparata koje obično traje 15 minuta u kojoj Vas sestra educira o pretrazi te postavlja aparat na Vašu ruku. Druga faza je nošenje aparata koja traje 24 sata. Treća faza je skidanje uređaja i analiza zapisa koja traje 15 minuta. Nalaz dobijate odmah.
PRIPREMA ZA PREGLED Tijekom nošenja holtera ponašate se kao i svaki drugi dan, jedino se ne smijete močiti zbog osjetljivosti uređaja-nema kupanja ni tuširanja. Zbog toga se preferira kupanje ili tuširanje prije postavljanja uređaja, kako bi ste se ugodnije osjećali.