TERAPIJA KISIKOM U MAGNETSKOM POLJU

Terapija se temelji na višestupanjskom potpornom liječenju po prof. dr. von Ardenneu te je nadopunjena i unaprijeđena aktualnim znanstvenim spoznajama i iskustvom stečenim u našoj ustanovi. Udisanjem kisika u magnetskom polju, uz prethodno uzimanje odgovarajućih suplemenata, višestruko se potiče preuzimanje i iskorištavanje kisika u stanicama, što pozitivno utječe na samu funkciju tkiva i organa, pa tako i srčanog mišića.

PRIMJENJUJE SE U sklopu ambulantne kardiovaskularne rehabilitacije (koja može biti nadopunjena fizičkim opterećenjem), ali i u obliku pojedinačnih tretmana; kod bolesnika s popuštanjem srca, anginom pectoris, tijekom napada aritmija (paroksizmalna fibrilacija ili undulacija atrija), uslijed pogoršanja dišnih bolesti (npr. napadi astme).

OPIS TRETMANA Pacijent najprije dobiva suplemente u tabletama. Prilikom tretmana pacijent na licu drži masku preko koje udiše kisik. Po želji pacijenta za vrijeme inhalacije puštamo i glazbu (muzikoterapija). Terapija je neinvazivna, bezbolna, ugodna za pacijenta i nadasve opuštajuća.

TRAJANJE TRETMANA 30 minuta